naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Zingen in verzorgingshuizen
(15 december 2009)


Hoi Rozemarijn,

Ik ben met mijn zus van plan om te gaan zingen voor bejaarden, liefst kinderliedjes uit hun tijd, en toen kwam ik jouw site tegen. Mijn vraag is hoe kom ik aan het materiaal wat ik op deze site heb gezien. Het verbaasde mij dat ik dit tegenkwam. Het gaf mij wel hoop dat onze plannen uit kunnen komen.

Groetjes Annie.

Antwoord     (16 december 2009)


Dag Annie,

wat een leuk plan om in verzorgingshuizen te gaan zingen; melodietjes halen vaak een hoop van vroeger boven. Bijzonder initiatief.

Op mijn kinderliedjeswebsite staan een stuk of veertig kinderliedjes uit grootmoeders tijd. Een aantal hebben al bladmuziek en muziek, maar bij de meeste moet ik dat nog maken. Ik was van plan om dat in de eerste maanden van 2010 te gaan doen (de website vordert langzaam maar gestaag). Ik maak zowel de bladmuziek als de muziekjes zelf; mijn moeder kent al deze liedjes nog. Ik heb dus geen bron waar ik je naar kan verwijzen.

Overigens, bij de volksliedjes kun je ook nog wel liedjes vinden die vroeger voor/met kinderen werden gezongen, bijv: 'Als goede kinderen slapen zacht'; 'De bloempjes gingen slapen'; 'Dubbele Jan'; 'Er was een oorlogsschip'; 'Hannes loopt op klompen'; 'Kleine waterdroppelen'; 'Kwezeltje wilde gij dansen'; 'De meimaand is in het land'; 'Molenaartjes wind'; - en nog wel andere.

Ik hoop dat je zo wat verder komt. Als je meer wilt weten, laat het gerust nog even weten, ik denk graag mee.

Veel succes ermee en vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Naar: kinderliedjes uit grootmoeders tijd

Antwoord     (18 december 2009)


Hoi Rozemarijn,

Ontzettend bedankt voor je mail, ik en mijn zus gaan er in 2010 mee aan de slag, kijken in wat voor vat we het moeten gaan gieten. Jouw site geeft wel inspiratie.

Groetjes Annie

P.S. je hoort van ons

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2009