naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Mijn Anneke, mijn popje
(7 november 2009)


Dag dames!

Al heel dikwijls heb ik via uw site de teksten teruggevonden van oude kinderliedjes. Nu heb ik een kinderliedje waar ik geen muziek van heb maar wel de tekst. Ik ken de melodie wel.

Kent u het en weet u waar ik de bladmuziek vandaan kan halen?

De tekst is als volgt:

Mijn Anneke, mijn popje
Kom hier, je moet in bad
Een doekje om je kopje
Dan wordt je haar niet nat
Komt zeepsop in je oogjes
Och lieveke hoe naar
Kom hier ik zal je drogen
Ziezo nu ben je klaar
Jij bent mijn liefste popje
En mag nog even mee
En krijgt uit mammies kopje
Een heel klein slokje thee.

Voor mijn moeder, zus en mij zou het wel heel leuk zijn als we iets meer over dit liedje te weten komen en de bladmuziek ergens vandaan kunnen halen.

Alvast dank en succes met uw leuke site.

Met groet, Marion.

Antwoord     (8 november 2009)


Dag Marion!

Helaas, ik ken het liedje niet en Marijke kent het ook niet. Ik kon het ook niet vinden in de liederenbank (www.liederenbank.nl). Ik zou dus ook niet weten hoe ik aan muzieknotatie kan komen. Misschien ken je iemand die het voor je zou kunnen noteren als je het voorzingt, iemand die piano kan spelen bijvoorbeeld.

Een heel leuke tekst, trouwens, want er zijn weinig liedjes over het spelen met poppen. Mocht je nog een keer de bladmuziek achterhalen, stuur het me dan nog even toe, dan zet ik het erbij in mijn gastenboek.

Veel succes ermee en dank voor je complimenten over onze website. Hopelijk nog veel zingplezier en met vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes met muziek  (kinderliedjes.overtuin.net)

2013
Antwoord     (27 januari 2013)


Ik zocht naar het kinderliedje 'Anneke mijn popje, kom hier je moet in bad', en kwam op jullie site terecht! Wat leuk, allerlei oude liedjes bij elkaar!.

Ik ken het liedje nog uit mij hoofd (ik ben 51), mijn moeder, oma en tante zongen het voor mij. Mijn moeder leeft nog, zij kan het vast als bladmuziek opschrijven, zij kent het liedje goed. Ik hoor graag of er interesse is.

Vriendelijke groet en ga zo door!

Barbara.

Antwoord     (27 januari 2013)


Dag Barbara,

Dank voor je berichtje! Als jij variaties kent in de tekst van het liedje, kun je me jouw tekst zeker opsturen, dan zet ik die eronder.

Als je me de bladmuziek ervan digitaal kunt opsturen (een scan bijvoorbeeld, in jpg), kan ik die ook onder het liedje zetten. Zover ik weet is mijn website de enige vindplaats van het liedje op het internet (ook de Nederlandse Liederenbank heeft het niet), dus is het zeker leuk als het comleet te vinden is. De vraag in het gastenboek is weliswaar van bijna drie jaar geleden, maar het mailtje zit nog in mijn inbox, dus ik kan de betreffende mevrouw de bladmuziek ook nog persoonlijk toemailen.

Ik ken het liedje zelf niet, maar ik weet wel hoe leuk het kan zijn om een liedje, waar vaak jeugdherinneringen aan kleven, terug te vinden.

Kijk maar of het lukt. Wellicht tot later en voor nu vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes met muziek  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2009