naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Bron van plezier!
(17 augustus 2009)


Lieve beste Rozemarijn,

Een heel leuke site. Ik kan nog heel veel liedjes meezingen (ik ben van 1940). Heb mijn nichtje (ze heeft een kleine man van 2) attent gemaakt op deze site. Ze lezen veel voor en zingen liedjes met hem. Deze site is een enorme bron van plezier. Reuze bedankt.

Ik geniet ook telkens weer van de songteksten uit de fifties en sixties. Mijn bakvisjaren. Ja, wij meiden werden toen nog bakvissen genoemd. Wat een rare naam, toch?? Of de jongens in die tijd ook een "naam" hadden, weet ik eigenlijk niet.

Enfin. Voor mij is het een genot om op jullie site een paar uurtjes te kijken, te lezen en mee te galmen. Erg bedankt voor al jullie moeite.

Groet Rya.

Antwoord     (18 augustus 2009)


Dag Rya,

dank voor je zeer enthousiaste reactie op onze liedjessites! Het is altijd leuk om iets te horen van bezoekers! Ik heb je complimenten ook doorgegeven aan Marijke (die het gedeelte van de songteksten onderhoudt). Jullie zijn ongeveer van dezelfde generatie, zij is ook nog 'bakvis' geweest indertijd.

Leuk dat je 'meegalmt' met de liedjes. Het is jammer dat we alleen melodietjes kunnen plaatsen bij de kinderliedjes en volksliedjes en niet bij de songteksten (van de jaren vijftig, zestig en later), maar daar zitten we met auteursrechten. Mocht je toch de muziek bij die gouwe ouwen willen horen, probeer het dan eens op YouTube ( www.youtube.com ), daar zijn veel oorspronkelijke videoclips terug te vinden, ook van oudere nummers.

Trouwens, een vergelijkbare term voor jongens i.p.v. bakvis zou ik ook niet weten! Nooit over nagedacht!

Vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Liedjeswebsite In de Overtuin

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2009