naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Geweldig!
(8 juli 2007)


Hoi Marijke / Rozemarijn,

Via via ben ik op je site gekomen. GEWELDIG. We zitten al meer dan een uur, wat zeg ik twee uur uit volle mee borst te zingen (kinderliedjes).

Hoe doe je dat? Zoveel liedjes die iedereen (van onze leeftijd - 47/55) kent. Ik wordt nu op mijn vingers getikt, ik moet zeggen vergeten was. Maar volgens mij zijn het geen vergeten liedjes. Je kent ze gewoon nog en vergeten doe je ze nooit meer maar je moet ze gewoon weer even horen en daar zorg jij voor. Zo juist kijk ik weer verder op je site en zie ook nog weer volksliedjes. Gaan we ook weer meezingen. Waar houdt het op?

Nogmaals geweldig. We gaan nog ff zingen en dan de volgende keer weer verder want we kunnen ze niet allemaal zien vannacht denk ik.

Groetjes, Jan en Corrie.

Antwoord     (9 juli 2007)


Dag Jan en Corrie,

dank je wel voor jullie zeer enthousiaste reactie! Altijd leuk om een reactie te krijgen op de liedjeswebsite, en zeker zo'n compliment.

Ik ben de kinderliedjeswebsite twee jaar geleden begonnen voor twee nichtjes die vlak na elkaar werden geboren, waarvan 1 in het buitenland. Mijn moeder, Marijke, was toen al bezig met een verzameling songteksten op de website In de Overtuin; ik heb de kinderliedjes en later de volksliedjes als aparte subdomeinen daaraan toegevoegd.

Hoe doe je dat?, vraag je.
Het verzamelen van de kinderliedjes was in eerste instanties gewoon een kwestie van lijsten aanleggen van alles wat wij zongen in onze jeugd. Marijke heeft de kweekschool gedaan en kende veel liedjes en vaak alle coupletten. Ook heb ik heel veel nagezocht in oude liedboekjes en via internet. Uiteindelijk zijn het meer dan 300 kinderliedjes.

Later ben ik van elk liedje bladmuziek gaan maken (nootje voor nootje) en zeer simpele mp3-tjes gaan opnemen - heel erg veel werk, maar leuk om te doen en ik ben zelf erg blij met het resultaat.

Ondertussen heeft de kinderliedjessite tussen de 8000 en 10.000 bezoekers per maand! Wat begon voor 2 nichtjes.... Hij is nog steeds niet helemaal af, nog niet alle liedjes hebben bladmuziek en de klapliedjes en dansliedjes krijgen nog allemaal een beschrijving van de bewegingen die er bij horen. Om over de volksliedjessite maar niet te spreken - er liggen nog bijna 100 teksten klaar om ingetypt en toegevoegd te worden en daarna moet ik me er het hoofd nog over breken of en hoe ik muziek ga toevoegen. Ik ben er het komende jaar dus nog wel druk mee!

Nogmaals dank voor jullie enthousiaste reactie en natuurlijk nog veel zingplezier!

Hartelijke groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes met muziek  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2007