naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Liedjesbundel Scouting
(23 februari 2013)


Hallo Overtuin,

Ik heb nog een digitale zangbundel die eigenlijk het standaardwerk voor Scouting Nederland had moeten worden (±1990). Het project is een zachte dood gestorven. Later is alles nog overgezet naar Word en de gitaar accoorden zijn voor zover aanwezig weer op hun plaats gezet. Weer later zijn bij de liedjes MP3 files gezocht. Deze bundel is incl MP3's bijna 1 GB.

Er zijn ook nog oudere versies beschikbaar op direkt op 17rings of 23 rings multo-papier te printen. Naast deze bundel zijn er ook nog teksten van popliedjes ±1970-1980 in digitale vorm.

Mocht je belangstelling hebben, laat het even weten. De 17rings versie heb ik als bijlage toegevoegd.

Groeten, Peter.

Antwoord     (26 februari 2013)


Dag Peter,

wat een mooie (en uitgebreide) verzameling liedjes. Heel jammer dat de bundel niet is verspreid onder alle Scouting groepen.

Ik heb er even over nagedacht, maar met betrekking tot mijn liedjessite kan ik hier eerlijk gezegd niet veel mee doen. Ik vul deze niet aan; ik heb de grens getrokken bij liedjes die ik zelf (in mijn jeugd) heb gezongen, omdat het anders eindeloos wordt.

Er zouden andere instellingen kunnen zijn die iets aan je verzameling hebben, bijvoorbeeld zorginstellingen of kinderkampen (vooral omdat de gitaarakkoorden erbij staan), maar ik kan je daar geen concrete tips voor geven. Wellicht als digitaal liedboek aanbieden op marktplaats of twitter?

Of wellicht toch nog een poging wagen om het (digitaal) onder de scoutingroepen te verspreiden? Het zou anders jammer zijn van het vele werk dat hierin is gaan zitten.

Veel succes ermee en vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes met muziek  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2013