naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Joop Stokkermans
(31 oktober 2012)


Beste Rozemarijn,

Ik kwam op jouw site terecht vanwege het zoeken op de naam Joop Stokkermans. Ik zag daar onder andere liedjes van Lawaaipapegaai. Daar heb ik als kind nog naar geluisterd.

Er staan ook liedjes bij waarvan je de muziek niet hebt. Ik weet niet of je er nu nog naar op zoek bent, maar van vier liedjes heb ik de noten.

Ik heb nog heel wat meer liedjes van Lawaaipapegaai (ook liedjes die niet op jouw site staan). Laat maar weten of je daar interesse in hebt.

Met vriendelijke groet,

Guido.

Antwoord     (31 oktober 2012)


Dag Guido!

Dank voor je berichtje. Wat leuk dat jij ook als kind naar dat radioprogramma hebt geluisterd. Ik heb er goede herinneringen aan.

Super dat je de moeite hebt genomen om mij ontbrekende bladmuziek te sturen! Ik wil het zeker nog graag een keer aanvullen op mijn website. Helaas kon ik je bestandjes niet openen. Als ik er dubbel op klik, opent wel het programma 'Finale Notepad', maar het muziekblaadje opent niet. Wellicht kun je een schermafbeelding maken van het muziekblad (in jpg) en mij er gewoon een afbeelding van toesturen? Dan neem ik die nootjes zelf over op een notenbalkje.

Jammer dat het openen niet werkte, ik werk op een Mac, dus wellicht zijn de bladmuziekprogramma's niet compatible...

Ik zou er heel blij mee zijn als je nog een poging zou willen wagen. De liedjes zijn verder online niet te vinden, dus het zou, ook als eerbetoon aan Joop Stokkermans, mooi zijn als de liedjes zo compleet mogelijk vindbaar (en zingbaar) worden.

Alvast veel dank voor je moeite! Tot horens weer en voor nu met groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes Radio Lawaaipapegaai

Re:     (1 november 2012)


Dag Rozemarijn,

Zelf werk ik met Windows, dus het zou heel goed kunnen dat het openen niet lukt. Ik heb er nu een PDF-bestandje van gemaakt. Hopelijk lukt het daarmee wel.

De liedjes van Lawaaipapegaai behoren tot mijn allereerste 'muziek'-herinneringen, evenals de liedjes van De Bereboot. Dus wat mij betreft worden Joop Stokkermans en zijn muziek (veeeeeel meer dan alleen deze programma's) niet vergeten!

Groet,

Guido.

Re:     (1 november 2012)


Perfect, Guido, dit kan ik prima openen. Ik zie de bladmuziek van Blijf maar in je bed, Geeuwlied, Poetslied en Mijn koffertje. Handig dat de beginregel er onder staat. Het ziet eruit als de originele bladmuziek en ik vroeg mij af uit welke bron je dit hebt overgenomen. Komt het uit een van de boekjes van Radio Lawaaipapegaai? (zoals Een april kikker in je bil of Wie praat daar met de poes?). Als ik nog eens achter die boekjes aanga, dan weet ik uit welk boekje ik de muziek al heb.

Mocht je van nog meer liedjes de bladmuziek bezitten of achterhalen, dan hoor ik dat graag.

Ik vermoed dat wij precieze generatiegenoten zijn, want ook wij hadden thuis een elpee met de Bereboot ('Ik ben Maatje van de Bereboot'). Leuk!

Nogmaals dank voor je inspanningen, ik zal me er volgende week over gaan buigen om het om m'n site toe te voegen. Je hebt mij echt zeer blij verrast met de bladmuziek in mijn inbox - met oprechte dank dus!

Hartelijke groet,

Rozemarijn.

Liedjes Radio Lawaaipapegaai

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2012