naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Bladmuziek voor piano
(26 november 2011)


Dag Marijke

Wat een enige site heb je daar gemaakt ! Ik zit te genieten van alle oude liedjes.

Maar ik heb een vraag en die het is volgende:

Mijn man is 81 jaar en speelt heel graag piano maar altijd van bladmuziek af! Nu is hij gevraagd of hij als pianist wil fungeren als vrijwilliger bij een 'bejaardenhuis'. Hij doet dat met verve, maar hij heeft dus wel bladmuziek voor zijn neus staan.

Nu is de vraag opgekomen aan hem: kun jij van de volgende liedjes ook muziek er bij sprokkelen? Hij heeft alleen de tekst van deze liedjes! Na lang zoeken kwam ik (zijn vrouw) op uw site terecht, maar het is alleen 'zangbladmuziek' zonder begeleiding, (dus wel de rechterhand maar mijn man mist de linkerpartij.

Hebt u enig idee waar ik een complete muziekbegeleiding zou kunnen vinden over de volgende liedjes, waarvan wij wel de totale tekst hebben (dus geen complete bladmuziek erbij): zie de bijlage van alle liedjes.

De 'bejaardenvrijwilliger' zou het zeer op prijs stellen als u hem verder zou kunnen helpen! Vriendelijke groet

Mieke.

Antwoord     (27 november 2011)


Beste Mieke,

Dank voor je compliment over onze website.

Ik begrijp dat je voor je echtgenoot op zoek bent naar bladmuziek (pianobegeleiding). Ik heb dat helaas niet voor je. Het zal ook moeilijk zijn om dat op het internet te vinden, want daar rust copyright op (of iemand zou zelf een arrangement moeten maken en online publiceren). Vandaar dat ik ook alleen simpele (zelfgemaakte) melodielijntjes bij volksliedjes/kinderliedjes heb staan.

Van een deel van de liedjes kan ik wel aangeven waar je de bladmuziek (pianobegleiding) ervan kan vinden. Ik stuur je daarom de lijst retour met vindplaatsen. Het gaat in een groot aantal gevallen om de liedbundel: Kun je nog zingen, zing dan mee. Je vind hier een lijst van liedjes in Kun je nog zingen.

Deze bundel is momenteel helaas uitverkocht. Je zou het volgende kunnen proberen om eraan te komen:

- je zou kunnen vragen in de bibliotheek of ze deze bundel hebben (of bij een ander filiaal kunnen aanvragen)

- je kunt op de website van alle antiquariaten van Nederland zoeken: http://www.antiqbook.com/index.php (typ daar in het zoekvenstertje de hele titel in, dan vind je een stuk of 20 exemplaren van Kun je nog zingen, zing dan mee

- op de website van bol.com wordt hij tweedehands aangeboden: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/kun-je-nog-zingen-zing-dan-mee/666790360/index.html

- wel is nog verkrijgbaar een liedbundel met pianomuziek met een keus van 38 liedjes uit Kun je nog zingen, met de titel: Lang leve Kun je nog zingen, zing dan mee! De mooiste liedjes uit tachtig jaar (een lijst van de hierin opgenomen liedjes vind je hier in Wikipedia Kun je nog zingen).

Let op: er zijn een heel aantal herdrukken van Kun je nog zingen, zing dan mee geweest, en door de jaren heen veranderde de selectie van opgenomen liedjes enigszins (op de mee teruggestuurde lijst heb ik voorbeelden gegeven waar de liedjes zeker instaan, maar ze staan natuurlijk in veel meer drukken). Ook is er een variant geweest met kinderliedjes (uitgave van jaar 1949, misschien later ook wel vaker herdrukt, maar dat weet ik niet).

Tot zover de liedjes waarvan je pianomuziek kunt terugvinden in de bundel Kun je nog zingen zing dan mee.


Dan zijn er nog een stuk of 30 liedjes over.

Een deel hiervan zijn volksliedjes die ik wel in liedbundels kan terugvinden, maar alleen met de melodielijn erbij (geen linkerhand). En deel zijn kinderliedjes (navragen of er bundel bladmuziek van bestaat; bieb/tweedehands/te koop). Een ander deel zijn geen volksliedjes, maar Nederlandstalige luisterliedjes van bepaalde artiesten (zoals Hutje bij de zee van Rie Helmig; Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte; In een rijtuigie van Ja zuster nee zuster; Tulpen uit Amsterdam van Herman Emmink; Zo heerlijk rustig van Wim Sonneveld).

Allereerst kun je proberen of er hiervan in de bibliotheek bladmuziek te vinden (of aan te vragen) is. Je zou ook kunnen googelen op "tweedehands bladmuziek".

Wat je anders het beste kunt doen is hierover contact opnemen met een muziekwinkel die gespecialiseerd is in bladmuziek, zoals bijvoorbeeld Broekmans en Van Poppel in Utrecht.
http://www.broekmans.com/nl/default.cfm
Je kunt ze ook bellen (030-2343673, of filiaal Amsterdam 020-6796575). Of wellicht is er een muziekwinkel bij jullie in de buurt.

Tot slot heeft de website SeniorPlaza een rubriek "Liedje zoek". Wellicht kunt u daar een oproep plaatsen voor bladmuziek: http://www.seniorplaza.nl/Liedjes_zoek.htm


Hopelijk kom je zo in ieder geval wat verder. Veel succes gewenst voor je echtgenoot met de optredens die hij gaat geven! Ontzettend leuk.

Ik heb je complimenten trouwens doorgegeven aan Marijke.

Vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Volksliedjes met muziek  (volksliedjes.overtuin.net)

Re:     (27 november 2011)


Beste Rozemarijn,

Héél hartelijk dank voor je zeer uitgebreide mail met nuttige informatie ! Daar ben je even mee bezig geweest! Ik ga aan de slag volgende week!

Hartelijke groet en nogmaals zéér bedankt ook namens mijn man!

Mieke.

Re:     (28 november 2011)


Dag Mieke,

ja, ik begrijp best dat als je niet zo in de muziekwereld thuis bent, het lastig kan zijn om te weten waar te beginnen met zoeken naar bladmuziek.

Hopelijk kom je zo verder. Een leuk initiatief van je man, dat verdient natuurlijk ook ondersteuning.

Veel succes ermee en met vriendelijke groet weer,

Rozemarijn.

Volksliedjes met muziek  (volksliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2011