naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Gelukkig met deze website!
(6 november 2011)


Hallo,

Oh oh oh wat ben ik gelukkig dat er een website als deze bestaat!!

Als jonge moeder wilde ik ook de liedjes voor mijn zoontje zingen die mijn papa vroeger voor mij zong, maar ik kon op veel teksten niet meer komen; de melodie is meestal wel blijven hangen. Wat fijn dat ik alles kon terugvinden op jullie website!

Nog misschien een aanvulling: toen ik klein was en in de lagere school zat (in België), werd ook het liedje "eerste was de cococo" gezongen, met een dansje erbij, alleen kwam er hiervóór nog een stukje:

"Charlie Chaplin ging naar Spanje,
om met de meiskes (meisjes) te leren dansen,
Eerste was de cococo..." enz.

Nog veel succes met de site, ik hoop werkelijk dat deze nog lang mag blijven bestaan.

Beste groetjes, Katrien.

Antwoord     (6 november 2011)


Beste Katrien,

Dank voor je aardige complimenten. Leuk dat je de moeite hebt genomen om te laten weten dat je zelfs gelukkig wordt van mijn website! Dat doet mij natuurlijk goed.

Ik ben de website ruim vijf jaar geleden begonnen naar aanleiding van de geboorte van twee nichtjes. Ik had toen niet kunnen voorzien dat hij zo uit zou groeien. Ook in bezoekersaantallen: die schommelen tot mijn verbazing ondertussen rond de 25.000 bezoekers per maand... Ik heb door de jaren heen geprobeerd de site zo compleet mogelijk te maken, vooral het maken van de bladmuziek en afspeelbare muziek is erg veel werk geweest. En hij is nog steeds niet helemaal af (of misschien is zo'n website wel nooit 'af'?).

Wat betreft het dansliedje Charlie Chaplin ging naar Spanje / Eerste was de cococo: Ik had indertijd al gezien dat er meerdere websites de door jouw genoemde versie vermelden. Ik heb echter op mijn website alle liedjes opgenomen zoals ik ze in mijn jeugd heb geleerd. Van veel kinderliedjes bestaan vele varianten, zowel in woord als in muziek. Maar die allemaal vermelden wordt eindeloos... Vandaar dat deze versie op mijn website staat.

Nogmaals dank voor je berichtje! Ik weet dat het erg leuk kan zijn om liedjes die je in je jeugd hebt geleerd weer terug te vinden (of de complete tekst weer terug te vinden), er kleven vaak veel herinneringen aan. Ik wens je natuurlijk veel zingplezier met je zoontje toe!

Een hartelijke groet,

Rozemarijn

Nederlandse kinderliedjes  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2011