naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Leesbaarheid
(14 april 2011)


Hallo Rozemarijn,

Je hebt een prachtige site gemaakt, je kan zien dat dit met heel veel werk liefde en geduld in elkaar is gezet. Zelf heb ik heel veel met shantys en shantykoren van doen, je weet wel het Engelse woord voor zeemansliederen, helaas kom ik ze op jouw website nog niet tegen. Ik weet bijna zeker dat er op jouw site mooie mogelijkheden zijn om ze op te nemen. Wellicht het overwegen waard.

Leesbaarheid: Ik vind het jammer dat het lezen van de liedjes veel inspanning kost, namelijk de lichte kleuren geel, groen, blauw enz. zijn moeilijk leesbaar. Ik denk met een beetje kleine moeite is dat te verhelpen, zwart en andere donkere kleuren op lichte achtergronden zullen het ongetwijfeld beter doen.

De hartelijke groeten, Hans.

Antwoord     (16 april 2011)


Dag Hans,

dank je wel voor je super-aardige complimenten voor onze website. Wat fijn dat je de moeite hebt genomen om ons dat te laten weten.

Wat betreft de shany-liederen: onze website bestaat uit volksliedjes, kinderliedjes en (Engelse en Nederlandse) songteksten. We nemen daarbij alleen liedjes op die we zelf kennen - anders wordt het eindeloos. Het is dus voor ons zelf vooral (jeugd)sentiment.

Dan wat betreft de kleuren. Goed dat je me daar op wijst, ik heb het een keer eerder gehoord. Het probleem is dat het afhangt van je computer, je besturingssysteem, je browser en je instelingen hoe een kleur precies wordt weergegeven. Het is dus vrijwel onmogelijk om voor alle computers alle kleuren optimaal te krijgen. Ik heb de website met verschillende computers en met verschillende browsers (InternetExplorer, Safari en Firefox) getest (geeft idd grote verschillen) en de kleuren zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Voor leesbaarheid bij iedereen zou natuurlijk het beste een zwarte of blauwe tekst op een witte achtergrond zijn - maar wij wilden graag een vrolijke, kleurrijke stijl. Jammer dat het nu toch nog leesproblemen geeft.

Wellicht kan dit een beetje helpen: als je de lettergrootte van een website groter zet, worden teksten vaak ook al makkelijker leesbaar. De Ctrl-toets indrukken en dan 1x of een paar keer op de + (het plus-teken rechtsboven op het toetsenbord) drukken. Op een Mac is het: Cmd en plus.

Wellicht scheelt dat.

Nogmaals dank voor je berichtje en fijn weekend gewenst!

Hartelijke groet, Rozemarijn.

Liedjeswebsite In de Overtuin

   
Home                 Gastenboek                 Gastenboek 2011